Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum poti folosi macesele pentru frumusetea ta?

Despre macese

Macesele reprezinta un aliment care intra in reteta multor mancaruri, sosuri sau supe, dulceturi si siropuri.

Macesele se folosesc si pentru prepararea unor produse cu un efect terapeutic mult mai pronuntat, precum vinul, maceratul, uleiul, pulberea si ceaiul sub diferitele lui forme de decoct sau infuzie.

Despre macese

Despre macese

Totusi, aceste fructe au si niste uimitoare capacitati si valente in cazul infrumusetarii femeilor.

Ce se consuma?

Se pot folosi atat fructele, cat si florile sau frunzele. Preparate insa incorect, ele isi pot pierde foarte usor calitatile si, ca atare, efectul benefic pentru sanatatea noastra.

Ce contin?

De pilda, se cunoaste faptul ca macesele au un continut foarte bogate in vitamina C.

Totusi, expertii spun ca vitamina C continuta se degradeaza foarte usor mai ales dupa ce acestea au fost culese, dar si in cazul in care macesele nu sunt consumate imediat sau uscate corect.

Beneficii

Specialistii in domeniul remediilor naturiste pentru frumusete spun ca macesele sunt si un regenerator natural al pielii.

Regenerarea pielii

Aceste fructe au niste capacitatile de cicatrizare si de regenerare a pielii foarte apreciate in cosmetica deja de multi ani, cu rezultate foarte bune.

De asemenea, prin faptul ca macesele contin o multime de acizi grasi esentiali, ele pot sa asigure o actiune benefica de regenerare a pielii, de incetinire a imbatranirii premature.

Tratarea arsurilor solare si cicatricelor

In urma unor studii, au fost obtinute rezultate uimitoare in tratarea arsurilor, mai ales a celor solare, si a cicatricelor, inclusiv a celor chirurgicale sau a celor lasate de acnee.

Diminuarea ridurilor

Macesele se mai folosesc in domeniul cosmetic in scopul diminuarii ridurilor si a semnelor de imbatranire prematura, reducand in acelasi timp roseata.

Mai mult, uleiul de macese este recomandat in special pentru pielea uscata, dar si pentru cea normala, dar se poate folosi si pentru masaj, masti si impachetari corporale.

In acest sens, expertii sustin ca este foarte bun uleiul organic de „Rosa mosqueta” obtinut din fructe prin presare la rece.

Cresterea productiei de colagen

Un avantaj semnificativ al maceselor il are faptul ca acestea au un continut mare de acizi grasi nesaturati, linoleic (44-50%), linolenic (30-35%) si oleic (15-20%) si de vitamina C.

Astfel, aceste fructe contribuie mult la regenerarea celulelor din epiderma si la cresterea capacitatii lor de productie de colagen si elastina.

Uleiul de macese poate fi apreciat drept un ulei antirid ce contribuie la mentinerea elasticitatii pielii, spun cosmeticienii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*