Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce este sanatos sa mancam legume de culoare neagra?

Potrivit opiniei expertilor in domeniul nutritional, culoarea neagra a produselor alimentare apare datorita substantelor denumite antocianine. Acestia reprezinta niste pigmenti vegetali care au un rol extrem de semnificativ in diminuarea predispozitiei catre diabet, afectiuni ale inimii sau cancer.

Legume negre

Legume negre

Nutritionistii sustin ca alimentele de culoare neagra contin mai multi antioxidanti, avand un continut superior de pigment intens.

Iata de ce trebuie neaparat sa introduceti in dieta alimente negre si sanatoase.

Fasolea neagra

Potrivit specialistilor in nutritie, fasolea neagra stimuleaza potenta barbatilor. La aceasta leguma, se gasesc multe fibre solubile de care aveti nevoie si multi antioxidanti.

Fasolea neagra este buna in curele de slabire deoarece are foarte putine grasimi si contine acid folic si vitamina B6, ce protejeaza inima. Trebuie sa stiti ca expertii recomanda utilizarea fasolii nege mai ales pentru ca ea contine si molibden, un stimulent natural al potentei.

Soia neagra

O alta planta-minune, soia neagra, este foarte bogata in proteine, fibre si anticianine. De pilda, daca veti bea un ceai care a fost pregatit din boabe de soia negre, trebuie sa stiti ca acesta are rolul de fortifiant al oaselor si de reductor al colesterolului rau.

Lintea neagra

Lintea neagra contine mai mult fier decat chiar si spanacul. Lintea neagra reprezinta o sursa de fibre solubile utile in reducerea nivelului de colesterol si intarirea sistemului imunitar.

Orezul brun are mai multi antioxidanti decat afinele!

Ciupercile negre

Despre ciupercile negre, mai ales cele din soiul „Black Trumpet”, specialistii spun ca acestea au o valoare nutritionala ridicata.

Ciupercile negre detin mai multe capacitati antitumorale si antivirale si, in plus, sunt in stare sa vindece alergiile severe si chiar artrita.

Orezul brun

Despre orezul brun, expertii in nutritie spun ca acesta contine antioxidanti si vitamina E, substante care protejeaza corpul uman de actiunea radicalilor liberi. Expertii ne anunta ca orezul brun contine chiar mai multi antioxidanti de tip antocianin decat afinele.

In cazul in care vreti sa slabiti, trebuie sa stiti ca murele ard extrem de rapid grasimile si contin antioxidanti numiti polifenoli. Aceste substante ajuta la reglarea metabolismului corpului uman intr-un ritm rapid si eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*