Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum se poate evita mahmureala?

Dupa o noapte de petrecere, multi cauta in prima zi din an sa „se dreaga” si sa isi revina dupa paharele de sampanie si vin.

Potrivit medicilor, cel mai bun leac de mahmureala se administreaza inainte de petrecere si nu dupa. Pentru cei care totusi nu au fost prevazatori, exista cateva metode care amelioreaza, intr-o oarecare masura, efectele alcoolului chiar daca sunt aplicate a doua zi dupa consumul in exces.

Leac pentru mahmureala

Leac pentru mahmureala

Este recomandat sa mancati bine inainte de a bea alcool

Este indicat ca alcoolul sa fie baut dupa o masa copioasa. Conditia esentiala este ca alcoolul sa fie baut dupa masa. Trebuie sa existe un substrat alimentar inainte de a incepe consumul de alcool. Masa trebuie sa contina lipide, glucide, proteine, deci o masa completa, consistenta.

Expertii sunt de parere ca alcoolul are nevoie de acest strat nutritiv pentru a se metaboliza. Si, in acelasi timp, absorbtia lui in stomac este mult incetinita atunci cand am mancat inainte. Se poate manca si dupa, dar efectul este mult mai redus.

Consumati apa, atat inainte, cat si dupa alcool

O alta masura pe care petrecaretii trebuie sa o ia in seama pentru a nu suferi a doua zi este sa bea multa apa, mai ales in paralel cu paharele de alcool.

Este esential ca cel care consuma alcool sa se hidrateze in paralel, nu dupa. Nu trebuie sa asteptam sa ni se faca sete. In conditiile acestea, deja, a doua zi te vei simti mahmur. Daca bei apa in paralel poti preveni o mare parte din simptome: durerea de cap, gura uscata, lipsa poftei de mancare.

Pastilele au un efect limitat

Unele persoane sustin ca un paracetamol, o aspirina sau un analgezic luat inainte de culcare iti asigura o dimineata linistita.

Potrivit specialistilor, o pastila de acest gen are efect care atenueaza durerile de cap, dar nu contracareaza efectele alcoolului. Preventia, adica hidratarea din timp, are un efect mult mai mare decat leacurile de a doua zi.

Zeama de varza si borsul

Cu toate ca zeama de varza murata, borsul sau zeama de castraveti murati sunt leacuri folosite din vechime, se pare ca acestea nu au niciun efect de anulare a mahmurelii, altul decat cel placebo care functioneaza doar la cei care cred cu tarie in leacurile babesti.

Cum procedam dupa petrecere?

In cazul nefericit in care mahmureala este severa a doua zi, recomandarea medicilor este ca petrecaretul sa bea cafea si sa se forteze sa manance.

Pentru a contracara efectele excesului de alcool trebuie sa mancam si a doua zi dimineata. Efectele se accentueaza daca se sare peste masa, asa ca persoana trebuie sa aiba vointa si sa aleaga o mancare pe care sa o tolereze si astfel sunt mari sanse sa isi revina in doua ore.

Cafeaua este de asemenea buna pentru ca are un efect de trezire, unul excitant. Ea intr-adevar deshidrateaza, dar pornim de le premisa ca pe langa cafea se bea si multa apa. Si ceaiul negru este la fel de bun.

Mitul bauturii de a doua zi

Petrecaretii spun ca, efectele betiei de cu o noapte inainte se pot contracara cu inca o sticla sau un pahar din bautura din care s-a facut exces. Recomandarea medicilor este sa nu incercati asa ceva.

Aceasta masura ar putea avea un efect de ameliorare doar la consumatorii cronici de alcool, acolo unde apare o usoara senzatie neplacuta din cauza unui sevraj usor, mai spun specialistii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*