Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Guma de mestecat: 7 efecte negative

Guma de mestecat este foarte consumata in Romania, fiind unul dintre alimentele preferate de majoritatea populatiei. Dovada este chiar disponibilitatea ei in aproape oricare magazin mic sau mare din tara.

Haideti sa aflam de ce guma de mestecat nu este buna pentru sanatatea dvs.

Guma de mestecat: efecte negative

Guma de mestecat: efecte negative

Guma de mestecat – efecte negative

Durerile de cap

Mestecatul inutil poate crea o crispare cronica a muschilor faciali localizati la nivelul tamplelor. Acest lucru poate pune presiune pe nervii care conduc sangele spre cap, ceea ce poate genera dureri de cap care apar si dispar.

Guma de mestecat produce afectiuni ale articulatiilor temporo-mandibulare

Guma streseaza cartilagiul de la incheietura maxilarelor care are menirea de a absorbi socul si poate declansa astfel afectiuni ale articulatiilor temporo-mandibulare, afectiuni cronice dureroase

Guma de mestecat agraveaza afectiunile digestive

Mestecatul gumei poate agrava problemele digestive si poate cauza balonari celor ce sufera de SCI (sindromul colonului iritabil) datorita aerului in exces inghitit in timpul mestecatului (pe langa toate ingredientele artificiale pe care le inghiti). Acest lucru poate pune presiune pe intestine si poate cauza crampe si balonari.

Contina indulcitori artificiali

Majoritatea gumelor fara zahar contin aspartam, un indulcitor artificial asociat cu defecte la nastere, diabet, cancer si afectiuni neurologice

Guma de mestecat provoace probleme la nivelul danturii

Indiferent ca alegi sa mesteci guma cu sau fara zahar, tot iti strici dintii. Zaharul duce la aparitia cariilor, in timp ce guma fara zahar contine arome acide si conservanti care contribuie la eroziunea dintilor care se pot efectiv dizolva cu timpul.

Unele gume sunt indulcite cu sirop de porumb cu continut bogat in fructoza, cunoscut ca fiind una dintre cauzele principale ale cariilor dentare, precum si o gazda primitoare pentru unele afectiuni precum cancer, diabet si obezitate

Guma face ca mercurul sa fie absorbit de organism

Daca ai plombe cu mercur, mestecatul poate face ca aceasta neurotoxina sa fie eliberata din plombe si sa fie absorbita de corp.

Guma de mestecat si polimerii sintetici

Guma este facuta cu ajutorul polimerilor sintetici si a latexului, care pot fi grele pentru sistemul digestiv daca guma este inghitita accidental.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*