Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Adevarul despre cel mai consumat aliment de pe Terra

Toate produsele facute din faina din grau au devenit un subiect intens dezbatut in lumea stiintifica. Au fost voci care au sustinut ca problemele de sanatate ale populatiei vin de la faina obtinuta din grau modificat genetic.

Expertii afirma ca un tip de cereale nemodificate promite sa rezolve aceasta problema.

Graul si faina de grau

Graul si faina de grau

O noua cercetare aparuta in revista de specialitate „European Journal of Clinical Nutrition” se ocupa de impactul pe care graul il are asupra sanatatii noastre.

Expertii au studiat efectul pe care il are inlocuirea produselor din cereale integrale cu altele despre care se crede ca sunt mai sanatoase pentru corpul uman. Un astfel de exemplu e un tip de cereale care a ramas nemodificat de mana omului de-a lungul timpului.

Specialistii spun ca un bun inlocuitor este KAMUT

Un astfel de exemplu este faina din grau, aceasta fiind inlocuita in alimentatia unor oameni cu faina „khorasan”. Modificarea a determinat diminuarea factorilor de risc privitori la metabolism, la cresterea capacitatii antioxidante a corpului si la reducerea activitatii inflamatorii.

Acest tip de faina este cunoscut sub numele comercial KAMUT, aceasta provenind dintr-un tip de cereale care nu au fost modificate genetic sau crescute cu pesticide si substante chimice niciodata. In plus, multi oameni alergici la anumite tipuri de faina o pot consuma pe aceasta fara nicio problema.

Graul modern a fost creat cu scopul de a avea o valoare nutritiva cat mai mare, spune Bob Quinn, fondatorul companiei KAMUT International.

Scopul fermierilor de azi este sa produca cereale cat mai ieftine si eficiente, insa ei nu se gandesc la sanatatea oamenilor, spune specialistul. Prima consecinta a consumului de produse din faina din grau modificat genetic este dezvoltarea unei alergii.

Cercetarea expertilor a implicat doua grupuri de oameni care au consumat paine din faina din grau integral si altii care au consumat KAMUT.

S-a constatat ca dupa o perioada, cele doua grupuri au fost inversate. Diferenta fata de faina din grau integral a fost ca oamenii care au consumat KAMUT aveau mai multe minerale in sange si au aratat o imbunatatire in evitarea problemelor inflamatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*