Frunzele de mango – beneficii
Desi mai toata lumea este atrasa de fructul de mango datorita gustului sau si a calitatilor sale nutritive, iata ca si frunzele acestuia sunt la fel de utile pentru sanatate. O cercetare realizata la Universitatea din Shanghai, China arata faptul ca acest fruct are in compozitia sa multa vitamina C, dar si multe minerale, fibre dietetice si antioxidanti.
Portalul Care2.com scrie ca cercetarile arata ca frunzele de mango au cateva proprietati medicinale, fiind o sursa de vitamine A, B si C, sunt bogate in flavonoide si fenoli.
Expertii asiatici au observat ca aceste frunze de mango contin antociani, substante care ofera un bun suport pentru tratarea diabetului zaharat in faza incipienta, precum si a angiopatiei si retinopatiei diabetice.
Aceste afectiuni pot sa faca mari probleme ochilor si vaselor de sange la diabetici. In cazul in care doriti sa preveniti astfel de afectiuni, puteti sa apelati cu incredere la frunzele uscate ale acestui fruct, transformate in pulbere, sub forma de ceai.
Acestea ar avea si efect benefic tratarea hiperglicemiei, mai spun specialistii din China.
Ceaiul obtinut din frunze uscate de mango reprezinta un adevarat tonic pulmonar!
Frunzele de mango au capacitatea de a normaliza tensiunea arteriala, care daca este prea mare poate majora riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral. Expertii anunta ca acest ceai obtinut din frunzele tinere de mango poate trata aceasta afectiune deoarece frunzele au calitati hipotensive.
Pe de alta parte, s-a observat ca aceste frunze pot sa dizolve pietrele de la rinichi, insa pentru aceasta ar trebui sa fie lasate la macerat in apa, iar a doua zi se bea lichidul strecurat.
Lichidul mentionat ofera un bun sprijin pentru dizolvarea pietrelor de la rinichi, ceea ce face mai lejera trecerea acestora prin tractul urinar. Conform specialistilor din China, daca aveti probleme cu plamanii trebuie sa tineti cont de faptul ca acest ceai obtinut din frunze uscate de mango reprezinta un adevarat tonic pulmonar.
Care2.com scrie ca s-a constatat in cadrul studiilor din China ca acesta poate trata mai multe afectiuni respiratorii: astmul, infectiile, cum ar fi bronsita sau raceala.
In plus, trebuie sa stiti ca ceaiul indulcit cu putina miere reprezinta un medicament natural eficient pentru tratarea tusei, a durerii in gat si laringitei.