Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Fructoza iti poate pune oasele in pericol

In ultimul deceniu, industria alimentara din intreaga lume a majorat in mod constant cantitatea de fructoza din alimentele existente pe piata, pentru a imbunatati gustul acestora. Expertii in domeniul nutritional sustin ca din pacate, efectele secundare nu au intarziat sa apara in privinta sanatatii unor oameni.

Fructoza din alimente

Fructoza din alimente

Potrivit medicilor, aceasta fructoza este o substanta care, la fel ca si alte zaharuri procesate, conduce la obezitate, majoreaza riscul unor afectiuni cardiovasculare si rezistenta la insulina.

In plus, fructoza din alimente are rolul de a diminua absorbtia de calciu in organism, determinand fraagilizarea oaselor si aparitia osteoporozei.

Potrivit datelor publicate de LiveScience, expertii sunt de parere ca s-a ajuns astfel ca o cutie de 350 de ml de bautura racoritoare acidulata sa contina circa 39 de grame de zahar, respectiv in jur de 9 lingurite, din care peste 50% reprezinta fructoza.

Aceasta substanta este derivata din porumb, sfecla rosie sau trestie de zahar si reprezinta in acest moment cea mai dulce substanta dintre toate zaharurile naturale.

Fructoza poate determina rahitism in randul micutilor!

Potrivit datelor unei cercetari realizate pe cobai la Universitatea de Medicina din New Jersey, SUA, pe masura ce cantitatea de fructoza este mai mare in corpul uman, absorbtia calciului din alimentatie se va diminua si se va ajunge la fragilizarea oaselor.

Acest aspect poate duce la rahitism in cazul copiilor, iar in cazul adultilor la osteoporoza si fracturi grave, cum sunt cele de sold, adesea mortale.

Medicii sustin ca necesitatea de calciu in corpul uman, mineral care nu poate fi produs de organism, se majoreaza semnificativ mai ales in timpul lactatiei si sarcinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*