Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Feriga trateaza eficace viermii intestinali

Feriga este o planta decorativa, care are insa si anumite calitati terapeutice, fiind utila pentru tratarea unor diferite afectiuni. Potrivit afirmatiilor specialistilor in fitoterapie, nu este recomandat sa se prepare acasa ca tratament, ci sa fie procurata de la farmacii sub forma unor diverse produse naturale.

Feriga tratamente naturiste

Feriga tratamente naturiste

Expertii sunt de parere ca daca nu este preparata in mod corespunzator, atunci feriga poate avea efecte destul de toxice asupra corpului uman.

In scopuri curative, se utilizeaza rizomii de feriga. Conform unor studii, substantele continute in acesta planta ajuta pentru tratarea afectiunilor cu viermi parazitari, in special tenia, care provoaca multa suferinta, mai ales celor mici.

Expertii spun ca aceasta planta are capacitatea de a paraliza efectiv viermii parazitari in urma tratamentului.

De asemenea, feriga mai poate avea si intrebuintari externe pentru unele afectiuni precum dureri de guta, caz in care va trebui sa folositi cataplasme cu frunze de feriga.

In plus, feriga poate sa trateze si raceala, iar in acest caz va trebui sa efectuati bai cu frunze de feriga, precum si ranile.

In cazul unor rani, feriga are un efect cicatrizant, asa incat va trebui sa va faceti comprese cu frunze de feriga.

Potrivit specialistilor, feriga se folosea in vechime ca un remediu natural in tratamentul reumatismului si durerilor dentare.

In acest caz, se va prepara un amestec decoct din rizom de feriga, care se va consuma de 2 ori zilnic, dimineata si seara, pe stomacul gol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*