Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Suferi de infectii pulmonare? Apeleaza la eucalipt

Eucaliptul este originar din Australia si Tasmania si se mai cultiva in regiunea Marii Mediterane si in Asia. Acesta este un arbore care poate avea 60-100 de metri maltime.

In scopuri terapeutice, se folosesc de la acest copac frunzele cu codita scurta, a caror suprafata este brazdata de nervuri. Frunzele de eucalipt degaja un miros puternic aromat si au gust amar, astringent si racoritor.

Eucalipt

Eucalipt

Ce contine

Potrivit specialistilor, aceste frunze contin ulei volatil si numeroase substante terpenice, taninuri, rasini, ceara, cumarine si flavonoizi.

De asemenea, trebuie spus ca uleiul volatil si preparatele din frunze de eucalipt au proprietati antiseptice, expectorante si reduc secretiile din caile respiratorii.

Beneficii si afectiuni

Printre afectiunile pentru care se recomanda aceste frunze se afla infectiile cailor respiratorii, bronsite, tuse convulsiva, sinuzite si infectiile pulmonare.

Expertii in domeniul fitoterapiei sustin ca uleiul de eucalipt patrunde in plamani chiar si prin piele, in czaul in care se efectueaza un masaj al pieptului bolnavului.

Trebuie spus ca preparatele din frunzele de eucalipt sunt recomandate pentru tratamentul racelilor, a tusei, a bronsitelor, sub forma de frectii sau de inhalatii.

Acest produs il puteti gasi in farmaciile si magazinele naturiste, de unde puteti sa il procurati si sa il folositi pentru afectiunile enumerate mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*