Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Efectele secundare ale graviolei

Printre fructele exotice se numara si graviola, despre care nutritionistii afirma ca are si efecte benefice asupra corpului, dar si unele mai putin sanatoase. Fructul numit graviola creste in padurile din Africa, Asia si America de Sud, are un miez alb si carnos si un gust dulce si acid.

Graviola

Graviola

Acest fruct se mai numeste in limba spaniola „guanabana” si se foloseste pentru a prepara diverse sucuri.

La acest fruct, miezul este destul de greu de consumat, iar frunzele, semintele sau radacinile sunt recunoscute pentru proprietatile medicinale. Printre beneficiile fructului graviola pentru sanatatea umana se numara capacitatea acestuia de a diminua starile febrile, de a combate diareea si dizenteria si de a ucide anumiti paraziti.

Graviola are niste seminte cu efect puternic antiparazitar si foarte indicate impotriva aparitiei paduchilor. Din scoarta acestui arbore se poate pregati un ceai calmant ce poate fi utilizat ca sedativ, dar care are si efecte impotriva hipertensiunii arteriale.

Acest fruct poate avea efecte citotoxice

In plus, la acest fruct coaja poate fi utilizata pentru a trata febra, iar frunzele aplicate pot vindeca ranile. Mai trebuie spus ca in anumite zone ale lumii, frunzele si radacinile de graviola se folosesc pentru a stabiliza glicemia in cazul persoanelor care sufera de diabet.

Expertii mai sustin ca acest fruct poate avea si efecte citotoxice privind tumorile si celulele canceroase, desi inca nu exista dovezi stiintifice in acest sens. Cu toate acestea, fructul are capacitatea de a diminua alimentarea cu adenozin-trifosfat in ceea ce priveste celulele canceroase.

Aceasta substanta, adenozin-trifosfatul, poate stoca si transporta energia in celulele corpului. Anumite substante din planta graviola pot distinge celulele canceroase de cele sanatoase. Conform unor cercetari recente, fructul de graviola poate cauza disfunctii neuronale si poate duce la simptome ce sunt prezente la boala Parkinson.

Leslie Taylor descrie pe larg in lucrarea sa intitulata „The Healing Power of Rainforest Herbs” ca semintele de graviola contin alcaloizi despre care s-a demonstrat ca au efecte neurotoxice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*