Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Durianul, fructul din Asia care poate trata starile febrile

Pe continentul asiatic exista o multime de fructe exotice care sunt utilizate de catre localnici de cateva mii de ani, ca urmare a calitatilor lor terapeutice si a continutului mare de nutrienti. De pilda, fructul exotic denumit durian se cultiva de cateva mii de ani in Asia de Sud-Est si are niste dimensiuni foarte mari: 30 de centimetri lungime si 15 centimetri diametru, avand greutatea cuprinsa intre 1 si 3 kilograme.

Durian

Durian

In China, durianul este interzis in multe hoteluri din cauza mirosului sau de cea­pa stricata. Fructul a fost descoperit de exploratorii occidentali in urma cu aproape 600 de ani in regiunile asiatice care azi se numesc Brunei, Indonezia si Malaezia.

Durianul in gastronomie

Nutritionistii spun despre acest fruct ca are gust de crema cu migdale. Trebuie sa stiti ca pulpa durianului se foloseste in bucataria orientala pentru accentuarea anumitor gusturi de prajituri, inghetata, biscuiti, bomboane, cappuccino si chiar salate, iar semintele se pot consuma numai prajite, altfel sunt toxice.

Contraindicatii

Trebuie spus ca durianul nu este recomandat sa fie consumat nepregatit prin fierbere sau coacere/prajire, mai ales ca el contine acizi, precum si sulf intr-o cantitate foarte mare.

Prin urmare, expertii spun despre el ca poate impiedica ficatul sa-si exercite functiile normale de curatare a toxinelor din corpul omenesc.

Afectiuni tratate cu durian

In fitoterapie, consumul fructului durian se recomanda pentru cei raciti sau care au stari febrile si temperatura mare. In acest sens, suferinzii trebuie sa consume o cantitate oarecare de apa turnata in prealabil in coaja fructului, imediat dupa ce pulpa a fost consumata in intregime, iar efectele vor fi rapide si energizante pentru organismul uman.

Ce contine

Nutritionistii ne anunta ca durianul are multi carbohidrati, dar si proteine si grasimi, substante foarte utile pentru corp.

In Malaezia, localnicii spun ca acesta are proprietati afrodiziace si a fost folosit inca de pe vremea vechilor regi din aceasta zona, care il utilizau destul de des, atunci cand isi doreau mai multi mostenitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*