Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum te poti detoxifia acasa?

Exista foarte multe metode de detoxifiere, unele mai blande si naturale, altele destul de agresive si periculoase.

Expertii spun ca trebuie sa fim destul de precauti atunci cand recurgem la solutii extreme – diferite ceaiuri, siropuri, sucuri, care consumate cateva zile consecutiv pot realiza o deshidratare exagerata si tulburari hidroelectrolitice grave.

Detoxifierea organismului

Detoxifierea organismului

Este indicat sa nu se recurga la astfel de metode, mai ales daca suferiti si de afectiuni cardiace, renale.

Un stil de viata sanatos de zi cu zi poate reprezenta totodata si o cura permanenta de detoxifiere sau cel putin de limitare a efectelor nocive ale produsilor toxici asupra organismului. Iata cateva reguli de baza in acest sens:

Lichidele

Este recomandat sa consumati cat mai multe multe lichide pe parcursul zilei, in acord cu varsta, gradul de efort fizic, tipul de alimentatie, temperatura mediului ambiant. Un aport de 2-3 l de apa sau alte lichide izotone in decurs de 24 de ore poate fi suficient in conditii obisnuite.

Sucurile naturale, ceaiurile, limonadele, citronadele sunt si ele variante optime pentru o hidratare corecta, de ajutor in eliminarea de toxine pe cale renala sau digestiva. O buna detoxifiere a organismului presupune un consum crescut de lichide. Apa este cel mai bun detoxifiant al organismului.

Fibrele

Incercati sa consumati cat mai multe fibre. Acestea se opun pe de o parte absorbtiei toxinelor din intestin si pe de alta parte favorizeaza un tranzit intestinal crescut si astfel un contact redus al toxinelor cu mucoasa colonica.

Tocmai de aceea, fibrele previn aparitia cancerului de colon si rect.

Trebuie sa stiti ca un consum crescut de fibre necesita si un consum ridicat de lichide, pentru a-si indeplini aceste deziderate.

Alimente bogate in antioxidanti

Este bine sa consumati cat mai multe alimente bogate in antioxidanti. Acestea blocheaza produsii toxici rezultati in urma reactiilor chimice oxidative de la nivelul organismului, dupa care rezulta radicali liberi cu efecte nocive pentru acesta.

Alimente care regleaza flora intestinala

De asemenea, trebuie sa consumati alimente care regleaza flora intestinala. Alimentatia bogata in proteine si grasimi favorizeaza reactiile de putrefactie la nivelul intestinului, ce afecteaza flora colonica. Este necesara refacerea acesteia cu biofermenti.

O dieta corecta, bogata in fibre, vegetale, produse fermentative, un consum crescut de lichide reprezinta solutia pe termen lung.

ATENTIE!
Detoxifierile agresive pot fi periculoase si cu repercursiuni nedorite asupra organismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*