Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Atentie la modul de consum al bauturilor alcoolice

Ingerarea unor bauturi alcoolice in exces poate sa va aduca cu sine mari probleme de sanatate, mai ales daca faceti acest demers intr-un interval de timp extrem de scurt. Modalitatea in care o persoana ajunge sa consume bauturi alcoolice ii poate pune la incercare starea de sanatate similar cu cantitatea pe care o consuma.

Aceasta este concluzia unui studiu realizat in Statele Unite, la o universitate din New York. Expertii sustin ca au aflat in timpul testelor ca daca veti bea 14 bauturi alcoolice pe saptamana, veti avea parte chiar de beneficii pentru sanatatea inimii.

Cum se beau bauturile alcoolice

Cum se beau bauturile alcoolice

Totusi, in cazul in care ajungeti sa consumati toate cele 14 bauturi intr-un weekend, inima va avea probleme.

Potrivit specialistilor, daca veti consum moderat alcool veti putea diminua riscul de a face ateroscleroza. Aceasta este o boala care face ca arterele sa se intareasca si sa se subtieze, determinand chiar un infarct miocardic. Cand aceeasi cantitate de alcool se bea intr-o perioada scurta de timp, dezvoltarea bolii este favorizata, mai spun specialistii.

Savantii au efectuat mai multe teste pe cobai pentru a ajunge la aceste concluzii si sustin ca persoanele care consuma alcool in exces intr-un timp scurt se ingrasa de trei ori mai mult decat cei care beau aceeasi cantitate, dar pe o perioada mai lunga de timp.

Descoperire – Pastila impotriva dependentei de alcool

Alti oameni de stiinta spun ca o pastila care se administreaza in fiecare zi a ar putea fi prescrisa persoanelor care consuma cantitati mari de bauturi alcoolice cu scopul de a le ajuta pe acestea sa isi invinga dependenta de alcool.

Savantii din Marea Britanie au descoperit ca tableta denumita Nalmefene ar putea fi prescrisa in viitorul apropiat persoanelor depedente de alcool.

Potrivit unei cercetari care a fost realizata recent, la finalul lui 2014 in cadrul National Institute of Health and Care Excellence (Nice) din Marea Britanie, circa 600.000 de persoane din Anglia si Tara Galilor ar putea beneficia de acest medicament in lupta lor contra dependentei de alcool. BBC scrie ca aceasta pastila a fost creata de compania specializata in produse farmaceutice Lundbeck.

Calitatea acestei tablete este aceea de a diminua foarte mult pofta de alcool a unei persoane, prin controlarea mecanismului cerebral de recompensare. Noul ghid de recomandari realizat de organizatia Nice arata ca medicamentul Nalmefene va reprezenta o optiune medicala foarte putin costisitoare pentru persoanele care consuma cantitati mai importante de alcool.

Cu toate acestea, expertii britanici sunt de parere ca acest medicament nu va fi prescris in cazul persoanelor care necesita o detoxifiere imediata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*