Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Consumul de peste si auzul

Daca va place sa mancati peste, trebuie sa stiti ca acesta este un aliment foarte bogat in acizi grasi omega 3, foarte buni pentru sistemul cardiovascular. Pestele poate imbunatati circulatia sangvina la nivelul urechii interne, afirma medicii.

In acest fel, pestele contribuie la pastrarea auzului. Aceasta este concluzia unui amplu studiu realizat de cercetatori americani, publicat la 10 septembrie in American Journal of Clinical Nutrition, informeaza BBC.

Imbunatatirea auzului

Imbunatatirea auzului

Expertii sustin ca pentru a va pastra auzul este indicat sa evitati expunerea la zgomot si la medicamentele care pot sa afecteze urechile. O echipa de savanti de la Universitatea din Sydney din Australia a realizat mai multe teste si a observat ca la femei de peste 54 de ani se constata un risc major de pierdere a auzului pe frecvente joase.

Cercetatorii au observat ca auzul a aproape 3.000 de femei si barbati din aceasta categorie de varsta era mai bun in cazul in care se alimentau cu peste de doua ori pe saptamana.

O alta cercetare, de aceasta data americana, derulata in 2014, a observat timp de 18 ani aproape 65.000 de femei. Acetse femei, in 1991, la inceputul cercetarii, aveau varste cuprinse intre 25 si 42 de ani. In intervalul studiat, circa 11.606 dintre femei au suferit alterari ale auzului, spun medicii.

Ce calcule au realizat savantii din SUA?

Savantii din cadrul departamentului de biostatistica de la Harvard au calculat impactul consumului de peste, asa ca potrivit dr. Sharon Curhan de la Brigham and Women’s Hospital din Boston, ‘rezultatele demonstreaza faptul ca unele schimbari dietetice pot contribui la reducerea riscului de pierdere a auzului’.

Acizii Omega 3 sunt molecule prezente in toate membranele si mai ales in cele ale urechii interne si ale retinei, iar aceste organe au functii care depind de calitatea membranelor. Aceasta, spun specialistii americani, este, la randul sau, influentata de acizii omega 3.

Consumul de peste poate fi considerat in general bun pentru sanatate, insa cu moderatie, fiindca pestele contine si metale grele, nocive pentru corpul uman. Nutritionistii atrag atentia asupra faptului ca consumul a doua portii de peste pe saptamana, dintre care unul gras de tip somon, sardina, scrumbie sau hering.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*