De ce nu sunt bune pentru tine alimentele moi?
Felul in care va alimentati poate face oricand diferenta intre o viata sanatoasa si una cu probleme de sanatate. De pilda, savantii au observat in urma unor teste ca in clipa cand oamenii mananca alimente moi, maxilarele lor lucreaza mai putin.
Medicii sustin ca in timp, oasele acestora nu mai sunt stimulate, iar dintii devin mai putin rezistenti, cu consecinte nefaste pentru viitor. Nutritionistii sunt de parere ca alimentele mai moi sunt lipicioase si contin zahar in exces, iar rezultatul pentru dantura ta inseamna aparitia unor carii, tartru dentar si obezitate.
In momentul cand mestecam alimente moi se produce o cantitate mica de saliva in asa fel incat curatarea si intretinerea cavitatii bucale va fi diminuata.
Masticatia alimentelor are legatura cu senzatia de satietate
Daca veti manca produse dulci, asta insemana ca veti avea parte de o secretie de saliva mult mai acida decat cea secretata cand mancati alimente tari, fructe si legume. Trebuie spus ca gradul de aciditate al salivei ramane destul de mare pentru mai mult timp, iar acest aspect are consecinte asupra smaltului dintilor.
In plus, nutritionistii mai spun ca in cazul in care mancati alimente mai tari, trebuie mentionat faptul ca acestea au rolul de a stimula sucurile gastrice. Potrivit Helath.com, masticatia alimentelor are o stransa conexiune cu senzatia de satietate. Asa ca, in cazul in care vei mesteca putin, o astfel de senzatie apare mai greu.
In cazul in care nu mesteci, secretia de sucuri gastrice o sa fie deficitara, digestia greoaie, se manifesta balonari sau chiar constipatie, iar digestia va fi incompleta.