Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Atentie la consumul de alcool. Iata de ce…

Organizatia Natiunilor Unite a anuntat ca alcoolul ucide aproximativ 3,3 milioane de oameni in fiecare an, mai mult decat SIDA, tuberculoza si actiunile criminale. Acesta este avertismentul recent al ONU, care a atras atentia asupra agravarii situatiei in intreaga lume.

Consumul de alcool

Consumul de alcool

Potrivit expertilor de aici, bolile infectioase, accidentele de circulatie, cancerele, omuciderile, afectiunile cardiovasculare si diabetul nu fac atatea victime precum alcoolul.

De pilda, in 2012, consumul de alcool a ucis aproximativ 3,3 milioane de oameni, fata de numai 2,5 milioane in anul 2005, se arata intr-un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Forul mondial care are grija de sanatatea locuitorilor planetei a mai aratat una dintre principalele cauze ale acestui flagel este inertia autoritatilor internationale care nu au luat masuri suficient de drastice impotriva consumului excesiv de alcool.

In cazul in care statele mai bogate din America si Europa au ramas cele mai mari consumatoare de alcool, tendinta de crestere s-a manifestat in ultimii ani si in tarile cu cresteri rapide ale ritmului de dezvoltare, cum ar fi India si China.

In Rusia si statele din Europa de Est, cei mai numerosi consumatori de alcool

Pe de alta parte, OMS a dat exemplul Chinei, unde consumul mediu anual de alcool a crescut cu 1,5 litri pe locuitor, din 2005 pana astazi.

De pilda, in anul 2012, expertii spun ca la nivel mondial, consumul mediu de alcool s-a situat la 6,2 litri per locuitor.

Potrivit datelor OMS, tarile cu cei mai mari bautori de alcool sunt Rusia, statele din Europa de est, Portugalia, urmata de majoritatea tarilor membre ale UE, Canada, Australia si Africa de Sud.

Conform OMS, 48% din populatia globului nu a baut niciodata alcool, iar aceasta abstinenta este mult mai prezenta in randul femeilor decat al barbatilor. Aceasta tendinta este insa inversata in sud-estul Asiei, mai arata specialistii organizatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*