Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce este bine sa congelezi fructele?

Majoritatea oamenilor adora fructele si isi doresc sa le consume si in timpul sezonului rece, asa ca trebuie sa stiti ca exista cateva metode de conservare a acestora pentru intregul an. In cazul in care vrei sa congelezi fructele pentru a le folosi toamna sau iarna, este bine sa te orientezi catre fructe proaspete.

Expertii sustin ca acestea trebuie sa fie coapte, mai ales ca prin inghetare vor fi pastrate in starea in care erau in momentul depozitarii lor la congelator.

Congelarea fructelor

Congelarea fructelor

De asemenea, mai trebuie sa stiti ca nu toate fructele se pastreaza la fel de bine atunci cand sunt congelate. De pilda, fructele putin mai tari ca prunele sau piersicile se pastreaza bine, la fel ca si strugurii sau afinele.

In plus, specialistii mai spun ca fructele pot fi congelate dupa ce au fost depozitate in recipiente de plastic sau pungi care pot fi inchise. Este necesar sa nu umpli tot recipientul deoarece fructele contin foarte multa apa si volumul lor se va mari atunci cand sunt inghetate.

Perioada maxima de congelare

O mare parte a fructelor se congeleaza cel mai bine pentru o perioada de maxim 3 luni. Daca vrei sa eviti fructele prea umede, va trebui sa le scoti din congelator cand vrei sa le dezgheti si sa le lasi in frigider circa 4-6 ore.

Nutritionistii sunt de parere ca fructele congelate pot fi folosite in nenumarate moduri: la placinte, jeleuri, tarte, smoothies sau chiar sosuri. In plus, daca vrei poti sa usuci anumite fructe, cum ar fi caisele, pentru le folosi si iarna.

In acest sens, te poti folosi chiar de cuptorul de aragazul tau pentru a grabi procesul. Trebuie sa fii atent ca ele sa aiba destul aer atunci cand le usuci deoarece se pot altera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*