Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ceaiuri pentru scaderea hipertensiunii arteriale

In natura se gasesc o multime de plante care au efecte benefice asupra corpului uman. Printre acestea se afla si cele care au capacitatea de a diminua efectele nocive ale hipertensiunii arteriale.

Potrivit expertilor in fitoterapie, iata cateva dintre plantele care pot fi folosite pentru tratamentul natural al hipertensiunii arteriale.

Ceaiuri hipertensiune

Ceaiuri hipertensiune

Scaderea hipertensiunii arteriale – Paducelul

Paducelul se mai numeste in popor si „planta care ingrijeste inima”.

Aceasta planta are capacitatea de a majora forta de contractie a muschiului cardiac si dilata vasele sanguine. In plus, paducelul oxigeneaza inima, are efect antiaritmic, hipotensiv, dar si antioxidant, sedativ si diuretic.

Scaderea hipertensiunii arteriale – Vascul

O alta planta care are beneficii asupra activitatii inimii este vascul. Aceasta este o planta semiparazita,care are posibilitatea de a regla bataile inimii, dilata vasele de sange si reduce intensitatea simptomelor cardiace datorate stresului.

Scaderea hipertensiunii arteriale – Usturoiul

Leguma denumita usturoi are si ea efecte benefice asupra vaselor de sange, fiind un foarte indicat hipotensor, vasodilatator, cardiotonic, hipocolesterolemiant si anticoagulant.

Scaderea hipertensiunii arteriale – Talpa gastii

Talpa gastii actioneaza asupra sistemului nervos al corpului!

Planta denumita talpa gastei are capacitatea de a ajuta inima prin faptul ca diminueaza tensiunea arteriala si ritmul batailor inimii, avand un adevarat efect calmant asupra sistemului nervos.

Scaderea hipertensiunii arteriale – Lavanda

Nu trebuie sa utitati de lavanda. Aceasta are un efect de sedativ, care isi indreapta actiunea benefica asupra sistemului nervos vegetativ, linistind starile de agitatie sau de anxietate.

Aceasta planta combate cu succes palpitatiile si durerile in piept, mai spun medicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*