Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ceaiuri si alimente pentru stimularea digestiei

Lamaia

Printre alimentele care stimuleaza digestia se afla si lamaia. Expertii sustin ca zeama de la­maie este ideala con­sumata dupa ma­sa intr-un pahar cu apa. Potrivit acestora, su­cul proaspat reduce aciditatea din stomac, stimuleaza digestia si ajuta la eliminarea toxinelor.

Ceaiuri digestie

Ceaiuri digestie

Ananasul

De asemenea, un alt fruct ideal pentru digestie este ananasul. Enzimele din acest fruct sunt eli­berate in organism usurand in acest fel procesul de digestie. De asemenea, ananansul este foarte bogat in vitamina C, un antioxidant care face foarte bine corpului uman.

Pentru detoxifiere, exista mai multe ceaiuri care ajuta digestia: ceaiul verde, coada so­­ricelului, susanul, menta, mu­­setelul, mararul, crusinul. De pilda, expertii in fitoterapie spun ca ceaiul de menta are efecte cal­mante la nivelul tubului di­ges­tiv.

Ceaiul de menta

Acest ceai se pregateste turnand o cana de apa fierbinte peste doua lin­gu­rite de menta care se lasa aco­perita 10 minute dupa care se bea.

Un alt ceai, cel de fructe de ma­rar este recomandat in cazul ba­lonarilor si al indigestiilor. De pilda, o lingurita de plan­­ta se adauga la o cana de apa fierbinte si se lasa acoperit 20 de minute. Trebuie sa il indulciti cu miere si sa il consumati de doua-trei ori zilnic.

Infuzia de sanziene purifica ficatul si rinichii!

Ceaiul de ana­son poate calma durerile sto­ma­­cale si are actiune antis­pas­tica. Acest lichid trebuie baut cu o ora inaintea fiecarei mese.

Si ceaiul de coada-soricelului are calitati benefice, facand di­gestia ­func­tionala si diminuand tensiunea. Trebuie sa puneti intr-o ca­na cu apa clo­cotita circa doua lin­gurite de flori. Este necesar sa il beti de 3 ori pe zi, inaintea meselor principale.

Un alt remediu pentru probleme digestive este, con­sidera specialistii, ceaiul de papadie ames­tecat cu ma­ta­se de porumb si roinita.

Trebuie spus ca si infuzia de sanziene poate detoxifia si pu­rifica ficatul, ri­ni­chii si splina. Sfe­cla rosie, bogata si ea in fibre, po­tasiu si magneziu, ceea ce in­seam­na stimularea digestiei. In cazul in care este con­­sumata pe post de sa­lata sau la finalul mesei, adu­ce mul­te beneficii.

Cartofii dulci

Daca va doare stomacul va recomandam cartofii dulci, o sursa buna de fibre, carbohidrati, vitamina B6, C si man­gan. In acest caz, trebuie sa fiti prudenti, mai ales ca acestia se con­suma copti, fierti in abur sau apa, niciodata prajiti.

Fulgii de ovaz

Cercetatorii au desco­pe­rit ca fulgii de ovaz sunt foar­te beneficiu pentru digestie. Ei pot fi consumati la micul dejun sau pot fi folositi la bla­turi de tort sau prajituri. Sa nu ui­tam de iaurt, care ne ajuta sa avem o digestie mai buna, si de spa­ranghel, care previne ba­lonarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*