Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum se regleaza activitatea tiroidei cu ceaiul de cervana?

Una din marile probleme ale sanatatii umane o reprezinta afectiunile glandei tiroide, care afecteaza multe persoane. Printre plantele cu efect terapeutic in acest sens se afla si cervana. Planta denumita cervana creste in tara noastra la marginea padurilor si a unor rauri, in zonele mai umede.

Potrivit expertilor in medicina naturista, pentru scopuri terapeutice se foloseste partea aeriana a plantei.

Cervana

Cervana

Ce contine cervana

Cervana contine substantele urmatoare: flavone, acizi organici, componente fenolice si uleiuri eterice. Conform expertilor, aceasta planta are rolul de a stimula secretia gastrica si este un foarte bun diuretic pentru organism.

Actiuni si indicatii

De asemenea, are o actiune vasoconstrictoare foarte buna si poate fi un sedativ pentru sistemul neuro-vegetativ. Planta cervana are efecte benefice in reglarea tiroidei si inhibare a metabolismului iodului si de deversare a tiroxinei in tiroida.

In plus, aceasta planta regleaza hormonii tireotropi, avand un rol de normalizare a activitatii glandei tiroide.

Conform specialistilor in fitoterapie, cervana combate starile de anxietate, elimina palpitatiile de natura neuro-vegetativa si poate sa actioneze in mod eficient pentru eliminarea senzatiei de sufocare care se manifesta ca urmare a faptului ca suferiti de hipertiroidie.

Cervana, buna pentru intarirea sistemului cardio-vascular

Cervana reprezinta un foarte bun antitusiv si ofera suport pentru buna functionare a inimii. In plus, aceasta planta poate sa regleze activitatea glandelor suprarenale si este indicata de catre experti in tratarea gastritelor anacide, anorexie, tulburari neuro-vegetative pe fond psiho-afectiv, nevroze cardiace sau febra.

In cazul in care vreti sa va reglati activitatea glandei tiroide va trebui sa asociati cervana cu unele plante medicinale cu ajutorul carora isi dubleaza efectele benefice pe care le are asupra corpului uman.

De exemplu, daca se combina cervana si talpa gastei, ceaiul obtinut din aceste doua plante se foloseste pentru hipertiroidie si pentru intarirea sistemului cardio-vascular.

In cazul in care combinati cervana si coada soricelului, acest amestec va regla in timp functiile tiroidei.

Daca se va combina cervana si roinita, specialistii in medicina naturista sustin ca aceasta asociere inhiba efectele hormonului TSH asupra tiroidei, aceste plante fiind benefice in caz de hipertiroidie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*