Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce este recomandat sa consumati carne de vanat?

Cercetarile arata faptul ca vanatul are calitati nutritive aparte si este foarte recomandat pentru consum. Carnea de vanat este mai slaba, deoarece animalele salbatice parcurg multe mile zilnic si ard de obicei grasimile prin aceasta activitate fizica, scrie Health24.com.

Beneficii

Aceasta carne este foarte bogata in fosfor, acesta fiind un element important care ia parte la mineralizarea osoasa si la solidificarea oaselor. Expertii in nutritie mai spun ca aceasta carne, care provine de la animalele salbatice, contine mai mult potasiu fata de celelalte tipuri de carne.

Carnea de vanat

Carnea de vanat

De pilda, se stie ca potasiul este necesar hidratarii celulare, contractiei musculare, sintezei proteinelor, transmiterii influxului nervos si altor procese din organismul uman.

Carnea de vanat reprezinta o sursa foarte buna de fier usor si se poate asimila usor de catre organism. Pe de alta parte, intestinul absoarbe fierul in cursul digestiei, iar acesta este foarte important pentru producerea hemoglobinei, un pigment al globulelor rosii, mioglobinei cu rol in legarea oxigenului, dar si a enzimelor implicate in respiratie si in sinteza ADN.

Specialistii mai spun ca si carnea de potarniche este una foarte recomandata pentru consum, deoarece aceasta contine de 3 ori mai putine grasimi decat cea de pui.

Carnea de fazan

O alta carne interesanta, cea de fazan, este si ea foarte bogata in proteine, neavand aproape deloc lipide, insa fiind bogata in fier si fosfor. Health24.com mai scrie ca iepurele salbatic contine multe proteine si este de circa 6 ori mai slab decat iepurele de crescatorie. Potrivit specialistilor, cantitatea mica de lipide pe care o contine este bogata in acizi grasi polisaturati.

Carnea de caprioara

De asemenea, carnea de caprioara este o carne rosie mai usoara, care este de 25 de ori mai putin grasa decat cea de vita. In schimb, este bogata in potasiu, fier si fosfor.

Carnea de mistret

Trebuie sa tineti cont de faptul ca cel mai gras vanat este mistretul, iar carnea acestuia este una care contine circa 4,3% lipide, adica in jur de 3 ori mai putin decat porcul. Aceasta carne este foarte bogata in fier si fosfor, atat de utile corpului uman. Cu toate ca aceasta carne nu este grasa, totusi nu putem spune acelasi lucru si despre sosurile care se adauga la gatit.

Legea stipuleaza ca vanatoarea este permisa doar in anumite intervale de timp, ca sa fie respectate ciclurile de reproducere a acestor specii. Ca urmare a acestui fapt, se gaseste vanat proaspat in magazinele specializate, mai ales in perioada de final de an, asa ca aveti totusi de unde sa va aprovizionati.

Health24.com mai anunta ca aceasta carne este una care se pastreaza perfect cateva luni la congelator. Totusi, durata de pastrare este de patru pana la sase luni, in functie de animalul de la care provine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*