Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum se consuma carnea de ied

Pentru persoanele impatimite de carne, care insa nu sunt atrase de cea de miel, expertii recomanda consumul, ca si alternativa, al carnii de ied, care este una mai saraca in calorii decat puiul.

Specialistii in nutritie spun ca aceasta carne este foarte utila in cazul in care aveti probleme cu colesterolul. Care2.com scrie ca o alternativa laudata de medici este carnea de ied, care este bogata in proteine si minerale si este mai slaba.

Carnea de ied

Carnea de ied

Specialistii spun ca iedul ar fi mai sarac in colesterol si decat puiul, fie el si fara piele, iar asta se petrece deoarece iedul nu asimileaza grasimea in muschi, asa cum se intampla in cazul vitei si porcului, ci in exterior.

Pe de alta parte, carnea de vita, considerata una dintre cele mai sanatoase alimente, contine de doua ori mai multe grasimi decat cea de ied, iar porcul de trei ori mai multe.

Puiul are aceeasi cantitate de grasimi insa are mai multe calorii si grasimi saturate. Nutritionistii na etrag atentia asupra faptului ca la ied carnea are mai putina grasime datorita regimului de viata. Si caprele si iezii nu sunt crescute in regim industrial, si nu sunt supuse un regim intensiv de crestere, cresc in natura, sunt hranite natural, de aceea carnea lor este bogata in proteine, explica nutritionistii.

Carnea de ied poate fi si marinata, deoarece asa se va fragezi si va avea aroma pe care o doriti!

Daca vreti sa va pregatiti o astfel de carne, trebuie sa tineti cont de fapptul ca este si mai frageda, dar doar daca este pregatita cum trebuie.

Este indicat sa o coaceti la cuptor, incet, la temperaturi scazute, pentru a evita sa se intareasca.

O varianta buna ar fi si marinarea carnii, care o va fragezii si ii va da aroma pe care o doriti. In cazul in care aveti posibilitatea sa o afumati, carnea de ied preparata astfel este foarte gustoasa. Iedul are si el o carne greu de digerat, iar drobul si friptura vor fi la fel de bune si daca optati pentru carnea de ied.

Totusi, expertii avertizeaza ca aceasta carne nu trebuie consumata in exces deoarece ficatul si stomacul sunt puse la incercare din greu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*