Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum se foloseste carbunele vegetal?

Printre remediile de tip vegetal se afla si carbunele care este utilizat de cateva milenii in medicina populara. Carbunele vegetal are puterea de a trata cateva afectiuni si poate fi folosit ca si adjuvant, neavand efecte adverse.

Carbunele vegetal se poate folosi si pentru absorbtia secretiilor din nari, a microbilor si a toxinelor. De asemenea, se recomanda carbunele vegetal in tratamentul ranilor. In plus, acesta actioneaza atat ca dezinfectant cat si ca dezodorizant.

In urma unui sondaj realizat in SUA, s-a ajuns la concluzia ca multi chirurgi folosesc pansamente cu carbune vegetal in rani ce supureaza.

Carbunele vegetal

Carbunele vegetal

Cum se prepara carbunele vegetal?

Potrivit specialistilor, carbunele vegetal se obtine in mod natural, prin arderea unor esente lemnoase cum sunt: ciresul, nucul, plopul, marul. Jarul care rezulta de la aceste lemne se aseaza intr-un vas metalic care se tine acoperit pana cand se raceste. Totusi, acest tip de carbune se poate gasi si in farmacii, acolo unde se gaseste sub forma de pastile.

Iata cateva afectiuni care pot fi tratate prin intermediul carbunelui vegetal:

Expertii sustin ca daca va propuneti sa renuntati la alcool, in cele mai multe cazuri acest demers va da o stare de oboseala sau chiar de balonare iar o cura cu carbune vegetal este benefica.

Pentru diferite rani se pot fi utiliza pansamente facute din bumbac sau in, impregnate cu carbune vegetal. Carbunele vegetal actioneaza atat ca dezinfectant cat si ca dezodorizant.

In cazul depresiei de primavara si toamna, este recomandat sa efectuati o cura cu carbune vegetal. Se ia cate o lingurita de carbune vegetal pudra de doua ori pe zi, in cura de 15-20 de zile. Il puteti lua cu lapte caldut sau pur si simplu.

Pentru cazul unor intoxicatii acute, se poate administra in cantitati mari si cat mai repede posibil, dupa ingestia substantei. Specialistii spun ca este indicat ca imediat dupa ingestia substantei, sa se practice spalarea gastrica cu apa in care sa dizolvat pulbere de carbune.

Poate fi folosit pentru tratarea astmului

In cazul in care suferiti de astm sau tuse persistenta, se umezeste cu apa o lingura de praf de carbune si se bea pe parcursul unei zile in doua doze. Acest remediu se poate umecta si cu lapte.

Pentru intepaturi de insecte sau furuncule, se vor pune cinci linguri de praf de carbune intr-un pahar de apa si se amesteca pana cand se omogenizeaza. Potrivit specialistilor, pasta se pune sub forma de cataplasma pe locul afectat, si se va lasa sa lucreze timp de 8 ore. In caz de rani deschise se pune pulbere uscata direct pe rani.

Daca suferiti de gastrita, este bine sa faceti o cura cu carbune vegetal. Acesta este un bun calmant natural al crizelor de gastrita, deoarece neutralizeaza pe moment aciditatea sucurilor gastrice.

Pulberea de carbune vegetal se ia cate o lingura diluata in jumatate de pahar cu apa, de 3-4 ori pe zi. Acest remediu nu se utilizeaza in cura, ci se administreaza punctual pentru calmarea durerilor, spun specialistii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*