Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce nu este sanatoasa cafeaua solubila?

Cafeaua reprezinta o bautura consumata de milioane de oameni in fiecare zi. Se poate consuma in mai multe forme, printre care se afla si cea solubila, inventata de un om de stiinta din Elvetia, Max Morgentaller.

Cafeaua solubila dauneaza

Cafeaua solubila dauneaza

Cafeaua solubila dauneaza

Cafeaua solubila contine numai 15% boabe de cafea, o parte din compozitia sa fiind formata din coloranti si arome artificiale. Trebuie spus ca in urma unor teste, s-a observat ca multe boabe de cafea din care se produce bautura solubila au o calitate slaba. Desi multe companii anunta ca utilizeaza cafea de tip „Arabica”, acestea folosesc de fapt tipuri mai ieftine.

Expertii ne atrag atentia ca ar trebui evitat consumul de cafea solubila, deoarece aceasta nu are efectele celei naturale. De pilda, cofeina provenita din boabele de cafea va iesi din corp la numai cateva ore dupa ce cafeaua este consumata.

Nu beti cafea solubila dimineata pe stomacul gol

Aceeasi cantitate de cofeina din cafeaua solubila iese din corp dupa circa 10 ore. Daca veti consuma des cafea solubila, acest aspect va poate afecta sanatatea, mai ales ca poate duce la formarea pietrelor la rinichi.

Specialistii mai spun ca au constatat ca bautura simpla, naturala, stimuleaza secretia de sucuri gastrice, insa cafeaua instant contine si acid. Din aceasta cauza, este bine ca cei care au dificultati din cauza unor probleme cu stomacul sa nu consume cafea dimineata pe stomacul gol.

In cazul in care acest aspect se petrece, acestia ar trebui sa o combine cu putin lapte, iar aceasta recomandare ar trebui respectata mai ales in cazul femeilor. Mai trebui spus ca bautura solubila poate duce la aparitia celulitei, cu consecinte negative asupra sanatatii corpului uman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*