Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum te poate feri cafeaua de diabet zaharat

Daca veti consuma in mod frecvent cafea, veti fi protejati fata de diabetul zaharat de tip 2.

La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Scoala de Sanatate Publica de la Harvard, dupa ce au analizat datele a peste 123.733 de voluntari, barbati si femei.

Consumul de cafea si diabetul

Consumul de cafea si diabetul

Toti au completat chestionare legate de obiceiurile lor alimentare, in special care aveau legatura cu consumul de cafea.

Potrivit expertilor, raspunsurile lor au fost evaluate la fiecare patru ani, timp de 20 de ani.

Specialistii au vrut sa analizeze legatura dintre modificarea consumului de cafea si riscurile de a face diabet.

Cu cat scade riscul de diabet zaharat de tip 2?

S-a observat ca un consum zilnic suplimentar al unei cafele si jumatate, timp de patru ani, reduce cu 11% riscul de aparitie a diabetului zaharat de tip 2.

Iar voluntarii care consumau regulat trei cesti de cafea pe zi aveau un risc cu 37% mai mic in comparatie cu cei care consumau doar o ceasca pe zi.

Expertii au remarcat ca probabilitatea de diabet creste cu 18% cand se reduce consumul cotidian de cafea la una sau doua cesti.

„Am observat ca o crestere a consumului de cafea, nu si de ceai, timp de patru ani, este asociat cu un risc mai mic de aparitie a diabetului in cursul urmatorilor patru ani”, explica medicul Frank Hu, de la Scoala de Sanatate Publica de la Harvard.

2 raspunsuri pentru Cum te poate feri cafeaua de diabet zaharat

 1. Olga Khan Răspunde

  18 octombrie 2015 la 14:48

  Nici tensiunea nu se ridica de la consumul de cafea si nici nu scade in lipsa cafelei din meniul zilnic.

  Sint doar presupuneri sa zica ceva si doctorii, ca nici ei nu stiu mai mult ca si pacientul despre cum reactioneaza corpul uman la un aliment. Mai apare si bauturile gazoase clasificate ca total rele pentru corpul uman, dar si asta este doar mit urban.

  Eu mananc si beau ce-mi place si ce vreau, nu ovaz fiert in apa sau mancat doar asa crud cu apa rece in gura sa-l pot inghite sa ma salveze de la moarte sau nici doctorii nu stie.

  Si eu mereu intreb de cantitatile amintite in sfaturi ca nu suna bine altfel.

  Cana mea de cafea este de 500 ml, jumate litru, iar paharul de apa de 650 ml …

  Ceva-mi spune ca e vorba de cafea boabe macinate si la filtru in text dar fara zahar sau ceva indulcitor ca altfel nu e bun pentru diabet!!!

 2. Olga Khan Răspunde

  8 mai 2014 la 19:50

  Ce fel de cafea au baut voluntarii??? Boabe naturale macinat in magazine sau cumparat cafea macinata deja la pachet sau poate merge si Nescaffe??? Cat de mare este ceasca lor ca sa fie mai usor de calculat acea ceasca si jumatate in plus care ar salva lumea de diabetul tip 2.
  Metoda de a prepara cafea care a fost, la filtru, aparatul italian de expresso sai la ibric, cu zahar, lapte sau fara, inainte sau dupa mesele principale!!! Fara asta e cam loterie si bautul cafelei cu acest scop, ca sa ne trezim ca doctorul interzice total cafea din regimul alimentar. De multe ori se presupune ca exclusiv cafea din boabe prajit si macinat in casa sa se faca cafea la filtru sau turcesc, ca nu strica nici zatzul, si fara zahar sau lapte sau alt adaos, ca ii schimba consistenta si efectele miraculoase pe care le asteptam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*