Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de bune sunt perele pentru controlul stresului?

In cazul in care ati avut o zi stresanta si simtiti nevoia de ceva dulce, este recomandat sa nu va aruncati la punga cu bomboane si nici la pachetul de ciocolata. Una, doua pere va vor ajuta sa-ti recapeti echilibrul si pofta de viata.

La fel trebuie sa procedeze si persoanele mai agitate sau colerice.

Perele si stresul

Perele si stresul

Nutritionistii spun ca perele au in compozitia lor fructoza din belsug, cel mai dulce zahar natural, dulce de care creierul are nevoie in perioadele de stres, de aici si foamea de dulce.

Calciul, fosforul, potasiul, vitaminele din grupul B fac ca aceste fructe sa aiba efect sedativ asupra sistemului nervos.

Perele insa, nu au numai efect sedativ, fiind si bune remineralizante, diuretice, depurative, laxative, motiv pentru care sunt recomandate ca adjuvant in tratarea asteniei, anemiei, gutei, durerilor articulare.

De pilda, perele pastreaza colesterolul in limite normale, ajuta la mentinerea greutatii, stimuleaza imunitatea daca tinem cont ca aceste fructe dulci si zemoase au in compozitia lor vitaminele A, B1, B2, E, C, caroten, acid folic.

Perele sunt un adevarat balsam pentru tubul digestiv. Fiind bogate in sorbitol, perele au un oarecare efect laxativ, ajuta digestia, regleaza tranzitul intestinal dar nu provoaca diaree, asa cum adesea, se spune.

Pot provoca un deranjament stomacal in combinatie cu apa rece si multa sau cu laptele, dar acest lucru este valabil pentru toate fructele, nu numai pentru pere.

Trebuie spus ca perele sunt anticancerigene. Persoanele care mananca pere se protejeaza de maladiile cardiovasculare si de unele tipuri de cancer deoarece cuprul si vitaminele E si C din compozitie au o puternica actiune antioxidanta care protejeaza celulele organismului de actiunea distructiva a radicalilor liberi.

Pentru calitatile lor depurative si diuretice perele sunt recomandate persoanelor care sufera de guta si reumatism. Perele au efect revigorant asupra bolnavilor de astenie. Cei care sunt surmenati psihic isi gasesc leacul in acest fruct tomnatic, zemos si placut aromat.

Trebuie sa stiti ca sucul de pere este indicat in stari de demineralizare si anemie, surmenaj, oboseala, reumatism cronic, guta, infectii respiratorii insotite de stari febrile, infectii si litiaze urinare, nervozitate, imunitate scazuta. Sucul este calmant si usor sedativ.

Un pahar cu suc baut seara, inainte de culcare, relaxeaza si favorizeaza instalarea somnului. Apoi, sucul de pere este diuretic si depurativ, favorizand eliminarea acidului uric.

Compotul de pere, adevarat cocktail de vitamine si minerale, este nutritiv, depurativ si remineralizant si pastreaza toate calitatile nutritive ale fructelor.

Acesta se recomanda copiilor mici, femeilor insarcinate, sportivilor, persoanelor surmenate si convalescentilor.

Un raspuns pentru Cat de bune sunt perele pentru controlul stresului?

  1. Olga Khan Răspunde

    26 aprilie 2014 la 7:07

    Sint gustoase perele bine coapte, atunci sint si aromatice indiferent ca sint pere de vara sau de iarna. Parfumeaza si incaperea in perioada de coacere, ne imbata cu aroma lor exceptionala.
    Intrece banana sau mango, ananasul este mai puternic numai sau citricele, dar dintre fructele din zonele cu 4 sezoane, para este imparatul. Nu cred ca cineva le mananca cu gandul la sanatate sau sa elimine acid urig, sint zemoase, irezistente, colorate si atit ajunge pentru a fi devorate!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*