Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Beneficiile consumului de pere

Primele pere apar in luna iulie si pot fi culese pana toamna tarziu, in functie de soiul de care apartin.

Dulci, zemoase, parfumate, perele sunt adevarate farmacii prin compozitia lor bogata si diferita.

Beneficiile perelor

Beneficiile perelor

Perele au in compozitie fructoza din belsug, cel mai dulce zahar natural de care creierul are nevoie mai ales in perioadele de stres, apoi calciu, fosfor, potasiu, vitamine din grupul B, care fac ca aceste fructe sa aiba efect sedativ asupra sistemului nervos.

Efecte diuretice, depurative, laxative

Perele nu au numai efect sedativ, ci sunt si bune remineralizante, diuretice, depurative, laxative, motiv pentru care sunt recomandate ca adjuvant in tratarea asteniei, anemiei, gutei, durerilor articulare.

Pentru ca sunt bogate in sorbitol, perele au un oarecare efect laxativ, ajuta digestia, regleaza tranzitul intestinal, dar nu provoaca diaree, asa cum adesea se spune, in mod gresit.

De asemenea, acestea pot provoca un oarecare deranjament stomacal in combinatie cu apa rece sau cu laptele, dar acest lucru este valabil pentru toate fructele, nu numai pentru pere.

Colesterolul

Consumul de pere pastreaza colesterolul in limite normale, ajuta la mentinerea greutatii, stimuleaza imunitatea, gratie vitaminelor A, B1, B2, E, C, din compozitie. In plus, perele mai contin, de asemenea, caroten si acid folic.

Pagina următoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*