Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Beneficiile consumului de gutui

Printre fructele care au capacitatea de a lupta cu diferite afectiuni ale corpului uman si de a combate efectele nocive ale acestora se numara si gutuile. Aceste fructe detin multe vitamine si sunt cunoscute inca din urma cu cateva milenii.

Ce contine

Gutuia contine minerale, provitamina A, vitaminele B1, B2, B6, C, E, PP, calciu, fosfor, fier, sodiu, potasiu, sulf, cupru, dar si zaharuri, acizi organici, pectine, tanin si mucilagii.

Beneficii gutui

Beneficii gutui

In cadrul medicinei alternative, gutuia se foloseste pentru ca are niste capacitati antiinflamatorii, astringente si antispastice de exceptie. In plus, gutuile sunt diuretice si tonice, spun expertii.

In medicina traditionala, ceaiul din gutui cu putin zahar este un adevarat remediu care se foloseste contra tusei si raguselii. De asemenea, expertii sustin ca ceaiul din frunze de gutui amestecate cu flori de tei are un rol important pentru tratarea racelilor.

Daca veti stoarce cateva fructe de gutui, trebuie sa stiti ca zeama acestora poate fi aplicata pe ranile infectate si le poate cicatriza foarte eficient.

Ceaiul de samburi, bun pentru raceala

In plus, daca sunteti raciti, atunci puteti folosi cu incredere ceaiul din samburi de gutui, amestecat cu zahar si tarate de grau. Mai trebuie spus ca pentru tratarea afectiunilor de ficat sau a celor cardiace se poate folosi ca adjuvant ceaiul din frunze uscate de gutui.

Sunteti slabit(a)? Apelati la gutui

In cazul in care va simtiti slabiti, este inidcat sa mancati astfel de fructe, deoarece acestea reprezinta un fortifiant al corpului uman si se recomanda mai ales persoanelor anemice, slabite, copiilor si batranilor. Expertii sustin ca fructele si semintele de gutui fortifica ficatul si pancreasul.

Incetineste imbatranirea

Gutuia are rolul de a incetini procesul de imbatranire si combate eficient cancerul. Contine mult acid citric si pectina, cu efect benefic asupra sistemului circulator, determinand diminuarea tensiunii arteriale.

Afectiuni ameliorate cu gutui

Trebuie sa va alimentati cu gutui in cazul in care suferiti de vreuna din afectiunile: colon iritabil, dureri articulare, eczeme, enterita, enterocolita, faringite, precum si in caz de hemoragii uterine si intestinale, hipertensiune arteriala si infectii respiratorii.

Daca aveti parte de iritatii gastrice, se recomanda consumul gutuilor, mai ales ca urmare a taninului si pectinei din compozitie, fructul fiind un bun emolient la nivelul mucoasei digestive.

Durerile de articulatii

Expertii spun ca aceste fructe pot fi consumate si sub forma de ceaiuri, infuzie sau decoct, suc proaspat sau sirop. Potrivit nutritionistilor, gutuile amelioreaza infectiile respiratorii si chiar astmul.

Daca sunt utilizate sub forma de decoct, aceste fructe se pot utiliza pentru tratarea starilor de greata sau a durerilor articulare.

In aceasta situatie, va trebui sa consumati cateva bucati dintr-un fruct de gutuie, care se vor fierbe circa 5-10 minute in 250 ml de apa, la foc mic. Va trebui sa consumati acest amestec caldut si indulcit si va veti simti mai bine, spun specialistii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*