Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de sanatoasa este ciocolata neagra?

Ciocolata neagra aduce o serie de beneficii, printre altele, pentru inima si pentru psihic.

Recent, specialistii au reusit sa isi explice mecanismul de actiune al acestui aliment.

Beneficii ciocolata neagra

Beneficii ciocolata neagra

Modul in care ciocolata neagra aduce beneficii pentru sanatate a fost descifrat recent de oamenii de stiinta americani de la Universitatea din Louisiana, anunta Destination Sante.

„Bacteriile bune din intestine – bifidobacteriile si lactobacilii – se hranesc cu ciocolata. Consumand ciocolata neagra le furnizati acestor bacterii tot ceea ce au nevoie pentru a se inmulti, lucru ce ajuta la producerea de substante cu actiune antiinflamatoare”, explica Maria Moore, unul dintre autorii studiului.

Expertii spun ca, daca veti manca ciocolata neagra, veti avea parte de contracararea actiunii inflamatoare a bacteriilor rele, precum Clostridium si E.coli.

Cateva patratele de ciocolata sunt benefice pentru tranzitul intestinal.

„Pudra de cacao, unul dintre ingredientele ciocolatei negre – in proportie de peste 30%, contine polifenoli antioxidanti precum catehinele si epicatehinele, dar si fibre”, spune John Finley, coordonatorul cercetarii.

Consumul de ciocolata neagra, bogata in cacao, este categoric benefic si pentru inima.

„Flavonoidele din cacao amelioreaza vasomotricitatea, fixandu-se asupra celulelor care acopera vasele, ceea ce reduce presiunea arteriala”, potrivit Asociatiei Franceze de Cardiologie.

In plus, aceleasi flavonoide permit scaderea colesterolului „rau”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*