Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum te ajuta busuiocul?

In cazul in care veti folosi busuioc in alimentatie, trebuie sa stiti ca daca in Italia acesta este frecvent folosit in bucatarii pentru a condimenta sosurile si salatele, la noi, se stie doar ca este planta sfanta, de cult, folosita de preoti in biserica.

Prea putini romani ii cunosc si calitatile terapeutice, care-l recomanda ca pe un adevarat medicament.

Beneficiile busuiocului

Beneficiile busuiocului

Depresia si oboseala

Infuzia de busuioc poape fi un excelent remediu pentru depresie si oboseala. Infuzia se prepara turnand o cana de apa clocotita peste doua lingurite de planta, uscata si maruntita. Se lasa vasul acoperit timp de zece minute, apoi se strecoara si ceaiul se bea cald, putin indulcit cu miere de albine, si aromat cu cateva picaturi de zeama de lamaie.

Aceasta planta nu se fierbe niciodata. Prepara atat ceai cat bei o singura data. Lasat pentru mai tarziu, ceaiul isi pierde culoarea, gustul, aroma si, evident, calitatile terapeutice. Timp de 20 de zile, bea cate doua cani de ceai pe zi, in insomnii, nervozitate, migrene, angina pectorala, in colici intestinale si balonari.

Oxigenarea celulara

In plus, busuiocul ajuta la oxigenarea celulara, indeparteaza anxietatea si inlatura oboseala. Infuzia de busuioc poate fi, de asemenea, folosita contra digestiei defectuoase, a balonarilor si ca ajutor pentru bila lenesa.

Trebuie sa mai stiti ca apa de busuioc, care se prepara de seara, punand intr-un litru de apa plata sau de izvor trei crengute de busuioc, proaspete sau uscate, este un bun dezinfectant gastrointestinal si nu numai. Bauta regulat, mentine frumusetea, tineretea si sanatatea pielii.

Insomniile

Daca, din diferite motive, ai probleme cu somnul, seara, inainte de culcare, bea un ceai de busuioc, indulcit cu un varf de lingurita de miere si tot atata zahar.

Renunta la deodorantele chimice de interior si tine in camera in care dormi crengute de busuioc, simple sau un amestec cu crengute de brad, petale de flori sau alte plante aromate.

Busuiocul lupta impotriva infectiilor alimentare

O picatura de ulei de busuioc pusa intr-un litru de apa te poate salva de infectiile alimentare aparute, mai ales, din cauza caldurii, cand alimentele se pot altera repede si usor.

Radiatiile

Cercetari efectuate recent au constatat ca doua principii active din busuioc, orientina si vicenina, protejeaza celulele organismului de actiunea nociva a radiatiilor violete, de aceea, inainte de a merge la plaja, se recomanda o salata condimentata cu frunze proaspete de busuioc.

Expertii au mentionat ca la fel de benefica poate fi si pulberea de busuioc, obtinuta prin rasnirea plantei uscate si maruntite, in rasnita de cafea, cate opt grame, zilnic, in cure de 30 de zile, care previne mutatiile celulare provocate de orice tip de iradiere.

Negii

Frunzele de busuioc proaspete, zdrobite, calmeaza intepaturile de albine si trateaza negii. Tantarii nu agreaza mirosul de busuioc. Vara tine la fereastra ghivece cu busoioc sau buchetele de busuioc uscat si insectele nu vor da navala in camera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*