Alimentatie Sanatoasa, Nutritie si Diete de Slabire

Cum te ajuta ananasul?

Ananasul inseamna mai mult decat un fruct dulce, pe care romanii il folosesc la prajituri si torturi festive. Medicii spun ca ananasul ajuta ranile sa se vindece mai repede, dar este de folos si in cazuri de:

Beneficiile ananasului

Proprietati ananas

Ananasul este bogat in potasiu, mangan, cupru, magneziu, Vitamina C, B6, tiamina si nu numai. O portie de ananas, respectiv 165 de grame – contine circa 80 de calorii.

Aceeasi portie contine 2,5 grame de fibre, 79 de mg de Vitamina C, adica intreg necesarul pentru o zi, in cazul unui adult. In plus, contine 29 mcg de folati, 0,2 mg de Vitamina B6, 0,1 mg de tiamina si 0,9 mg niacina.

Aceeasi cantitate de fruct contine 1,5 mg de mangan, 0,2 mg de cupru si 180 mg de potasiu. Contine si magneziu, 19,8 mg, fosfor, 13,2 mg, si fier, 0,5 mg.

Proprietatile antiinflamatorii ale ananasului

Ananasul contine si o enzima cunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii, de aceea este indicat in caz de osteoartrita, sinuzita, tromboza, arsuri la stomac. Aceeasi enzima se pare ca grabeste vindecarea naturala a ranilor.


Ananasul intareste sistemul imunitar

Antioxidantii continuti, in primul rand Vitamina C, ajuta sistemul imunitar si lupta cu actiunea nociva a radicalilor liberi. Trebuie sa mai stiti ca sucul de ananas subtiaza sangele, de aceea este indicat in cazul celor care au probleme cu inima.

Proprietati ananas

Problemele gingiei

Previne gingivita si alte probleme ale gingiei, insa are un efect benefic si asupra pielii, facand-o mai ferma si prevenind ridurile, gratie continutului mare de Vitamina C, cu efecte asupra colagenului.

Bronsita si tuberculoza

Tot ananasul este indicat in caz de bronsita, congestie la nivelul pieptului, difterie si tuberculoza. Amelioreaza constipatia si este benefic digestiei in general, gratie continutului de fibre.

Specialistii in nutritie mai spun ca fibrele solubile actioneaza si asupra colesterolului, prevenind depunerile de pe peretii arterelor.