Cum pregatiti corect o baie de aburi
Cuprins:
Pentru femeile care isi doresc sa aiba o piele frumosa si sanatoasa, baia de abur reprezinta o solutie simpla si eficienta, la indemana pentru toti oamenii. Baile de abur au rolul de a face pielea sa transpire, indepartand astfel impuritatile, punctele negre sau celulele moarte.
Pe de alta parte, caldura intensifica circulatia sangelui la suprafata tenului, acesta capatand mai multa luminozitate si un tonus mult mai energic.
Ca sa se poate pregati cat mai bine o baie de abur aveti nevoie de un bol, dar si de un prosop mare din bumbac si plante specifice. Iata ce plante puteti folosi pentru baile de abur.
Plante pentru baia de abur
Expertii va recomanda sa alegeti petale de trandafir, flori de musetel, coada-soricelului, cimbrisor, lavanda, nalba sau lemn de santal, care va vor induce totodata si o stare de relaxare. Este indicat sa utilizati apa de ploaie sau apa distilata, apa de la robinet necesitand sa fie lasata timp de 24 de ore pentru evaporarea clorului.
Potrivit specialistilor, plantele pot fi alese in functie de tipul de ten sau efectul dorit. De pilda galbenele si tei pentru ten uscat, salvie si sunatoare pentru ten gras sau mixt, musetel pentru ten acneic, lavanda, pin sau ylang-ylang pentru relaxare.
Acestea trebuie sa fie lasate cateva minute la infuzat in apa fierbinte, dupa care se acopera capul cu un prosop si se tine deasupra bolului cu apa fierbinte, la o distanta de aproximativ 30 cm.
Baile de aburi te ajuta sa capeti un ten revigorat si mult mai rezistent la schimbarile de temperatura
Este necesar sa inchideti ochii si sa ajungeti intr-o stare de relaxare totala pentru circa un sfert de ora, dupa care incheiati tratamentul cu un gel purificant, pentru prevenirea acneei si apunctelor negre sau aplicati o crema hidratanta.
Imediat dupa baile cu abur se recomanda evitarea schimbarilor bruste de temperatura si a machiajului, repetand tratamentul de doua ori pe saptamana.
Beneficiile bailor de aburi
Baile de aburi te ajuta sa capeti un ten revigorat si mult mai rezistent la schimbarile de temperatura, iar mai ales iarna acestea iti ofera un bun suport ca sa iti recapeti tonusul. Imediat dupa ce ai realizat o baie cu aburi, nu ai cum sa nu remarci rezultatele, mai ales ca in urma transpiratiei datorate caldurii, tenul se curata de impuritati, de celulele moarte si de excesul de sebum.
Aburii ajuta sangele sa circule mai repede si curata chipul iun profunzime. Expertii spun ca primul gest inainte de a face baia cu aburi este sa te demachiezi mai ales in jurul ochilor, pentru a nu afecta rezistenta epidermei. Atunci cand fata ta este curata, este momentul sa treci la baia propriu-zisa si sa te bucuri de apa fierbinte.
Anonim
10 februarie 2016 la 17:28
Multumim pentru tot cea ce ne invatati pe aceasta cale.
Cu stima.