Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Atentie la bacteria prezenta in carnea de pasare

Carnea de pasare din tara se poate contamina cu bacteria Campylobacter, care poate provoca toxiinfectie alimentara, spun specialistii. Carcasele de pasare, dar si organele se pot totusi consuma dupa ce sunt supuse tratarii termice.

Expertii sunt de parere ca microbul poate fi distrus prin preparare termica, dar apar probleme cand nu ne spalam pe maini dupa ce am preparat carnea.

Bacteria din carnea de pasare

Bacteria din carnea de pasare

Bacteriile din genul Campylobacter se gasesc frecvent in intestinul animalelor si al pasarilor domestice. Carnea de pasare este sursa cea mai comuna a infectiei la oameni, iar contaminarea lor se realizeaza prin consumul produselor din carne sau lapte insuficient prelucrate termic, dar si prin consumul de fructe sau legume nespalate.

Majoritatea celor care se imbolnavesc prezinta crampe, dureri abdominale, diaree si febra la 5 zile dupa contractarea infectiei.

Aceasta bacterie poate determina o infectie grava

Medicii spun ca diareea poate contine chiar si sange si poate fi acompaniata de stari de ameteala si voma. In mod normal, boala dureaza o saptamana. In cazul celor care au un sistem imunitar slabit, campylobacteria poate patrunde in sange si poate cauza astfel o infectie extrem de grava care poate provoca chiar si decesul pacientului.

Potrivit specialistilor, consumul de lichide este foarte important pentru a preveni deshidratarea, iar in cazuri mai grave pot fi folosite antibioticele, cum ar fi eritromicina sau fluoroquinolone, dar dupa ce ati fost vazut de un medic specialist. In urma infectiei cu campylobacteria apar rar consecinte, iar in unele cazuri urmarea campylobacteriozei poate fi artrita, o afectiune care se declanseaza la cateva saptamani dupa incetarea bolii initiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*