Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de util este astaxantinul pentru corpul tau

Potrivit datelor publicate de Care2.com, astaxantinul reprezinta un carotenoid care se poate gasi in alge, creveti, homar, crab si somon.

Nutritionistii sustin ca pentru corpul uman, carotenoidele sunt antioxidantii care aduc beneficii pentru sanatate si care dau o anumita culoare. Astaxantinul este rosu si este responsabil pentru culoarea roz-portocaliu a somonului, crabului, crevetilor si a homarului. Expertii sunt de parere ca astaxantinul se gaseste in cea mai mare concentratie in muschii de somon si sustin ca acesta este elementul care creste rezistenta animalelor acvatice nevoite sa inoate in amonte.

Astaxantinul

Astaxantinul

Acesta este un antioxidant puternic, care aduce mari beneficii pentru sanatate si, fata de alti antioxidanti, cum ar fi betacarotenul, zeaxantina, vitamina E, C, D si seleniu, astaxantinul nu devine pro-oxidant in organism. Astaxantinul poate ajuta la ameliorarea durerii deoarece este un antiinflamator puternic, care blocheaza diverse reactii chimice in organismul tau.

El poate diminua compusii inflamatorii care cauzeaza multe afectiuni cronice. Astaxantinul nu aduce cu sine riscul de dependenta, sangerari gastrointestinale sau arsuri la stomac.

Astaxantinul protejeaza pielea, o poate mentine hidratata si sterge ridurile fine, petele si pistruii!

El poate bloca enzima COX 2 implicata in procesele inflamatorii din osteoartrita, artrita reumatoida, durere acuta si dismenoree. Astaxantinul afecteaza nu numai COX 2 si poate suprima nivelurile serice de oxid nitric, interleukina 1B, prostaglandina E2, proteina C reactiva (CRP) si TNF-alfa.

Cercetarile arata faptul ca astaxantinul natural reduce CRP cu mai mult de 20% in numai opt saptamani, potrivit American Heart Association. Astaxantinul te ajuta sa te recuperezi mai repede dupa un antrenament intens si este indicat recuperarea musculara, creste rezistenta si forta, imbunatateste nivelul de energie.

Are capacitatea unica de a ajunge la retina, studiile aratand ca el poate ajuta in caz de retinopatia, degenerarea maculara, oboseala ochilor. Astaxantinul filtreaza fiecare celula a corpului, gratie proprietatilor sale moleculare lipofile si hidrofile unice.

El este deosebit de puternic in distrugerea oxigenului, iar o cercetare din 2007 care a analizat puterea mai multor antioxidanti populari a demonstrat ca astaxantinul a fost de 6.000 de ori mai puternic decat vitamina C, de 800 de ori mai puternic decat coenzima Q10 si de 75 de ori mai puternic decat acidul alfa lipoic.

Astaxantinul protejeaza pielea, o poate mentine hidratata, fina, ii poate majora elasticitatea, sterge ridurile fine, petele si pistruii.

El poate diminua prejudiciile cauzate de radiatiile ultraviolete, iar in cazul in care te vei confrunta cu arsuri solare, poate penetra celulele pielii si reduce deteriorarea UVA. Cel mai mare continut de astaxantin il detine somonul salbatic, insa totusi ar trebui sa mananci zilnic 165 grame pentru a obtine o doza de 3,6 mg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*