Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Consecintele obezitatii pe piata asigurarilor

Asociatia Medicala Americana si-a propus sa trateze obezitatea ca pe o boala, nu ca pe o conditie fizica precara. Specialistii spun ca acest demers ar putea duce la falimentul multor asiguratori, in timp ce producatorii de medicamente pentru slabit ar prospera in continuare.

Pe termen lung, expertii din domeniul sanatatii spun ca tratamentul obezitatii ar putea diminua costurile in cazul bolilor asociate obezitatii morbide, inclusiv al diabeturilor si afectiunilor cardiovasculare, scrie cnbc.com.

Asigurare obezitate

Asigurare obezitate

„Vrem sa reducem si sa prevenim diabeturile de Tip 2. Vrem sa reducem impactul bolilor cardiovasculare”, a declarat doctorul Patrice Harris, membru in boardul AMA, care a precizat ca obezitatea este legata de mai multe asemenea boli.

„Cred ca scopul tuturor este acela de a avea cetateni mai sanatosi”. Rezolutia AMA de transformare a obezitatii intr-o boala oficiala nu poate obliga asiguratorii sa acopere tratamentele si medicatia pentru aceasta conditie, pe care unii o considera un risc pentru sanatatea umana, nu o boala in toata puterea cuvantului. Ar trebui asiguratorii americani sa plateasca pentru kilogramele in plus ale clientilor?

Strategia mentionata ar putea pune presiune asupra asiguratorilor, nevoiti sa acopere unele operatii si tratamente. „Multi asiguratori privati, angajatori si oficiali guvernamentali din domeniul sanatatii vor sa excluda tratamentul pentru obezitate din randul elementelor acoperite”, a declarat Dr. Jamie Ponce, presedintele ASMBS, American Society for Metabolic and Bariatric Surgery.

Demersul AMA ar putea afecta profiturile marilor firme de asigurari

De asemenea, dr. Caroline Apovian, directorul Centrului de Nutritie si Intretinere din cadrul Centrului Medical din Boston, a declarat ca acest pas a fost necesar, pentru a-i obliga pe asiguratori sa previna din timp obezitatea in randul clientilor lor. AMA spune ca obezitatea trebuie sa fie tratata ca o boala.

Medicii americani trebuie sa se implice mai mult in tratarea pacientilor obezi.

Demersul ar putea afecta profiturile companiilor de asigurari, in ciuda economisirii costurilor pentru bolile legate de obezitate, a declarat Mike Thompson, reprezentant PwC.

„Oamenii vor cere tot mai des sa le fie acoperite tratamentele pentru obezitate”, a mai spus Thompson. „Pe termen lung, am putea inregistra un impact pozitiv, dar pe termen scurt vor creste costurile rambursate”.

„Stim ca oamenii grasi implica mai multe costuri decat ceilalti”, a subliniat Thompson. „Intrebarea este daca, prin acoperirea tratamentului pentru obezitate, vom reusi sa ii determinam pe americani sa manance mai putin”, a mai afirmat reprezentantul PwC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*