Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Alimente cu puteri vindecatoare

Expertii in nutritie spun ca un mod de viata sanatos si eficient se tine pe termen lung, nu doar aleatoriu, realizand totodata ca alimentatia si miscarea fizica sunt interdepedente. Stim multe despre alimentele integrale nutritive, care sunt bogate in nutrienti sanatosi, menite sa ne protejeze principalele organe.

Printre acestea, au fost identificate cateva alimente care pot ajuta la vindecarea anumitor afectiuni.

Nutritionistii sunt de parere ca aceste alimente au efecte curative multiple, cum ar fi lupta impotriva cancerului, reducerea nivelului de colesterol si protectia oferita impotriva unor boli precum cele de inima.

Alimente vindecatoare

Alimente vindecatoare

Kiwi

Aceste minunate fructe contin un nivel ridicat de vitamina C, sunt bogate in potasiu, si au mai multe fibre comparativ cu merele si bananele. Multumita fitonutrientilor prezenti in kiwi, sunt extrem de bune pentru persoanele care au boli de inima, cancer sau orice afectiune respiratorie.

Acestea au proprietati naturale anticoagulante, ajuta foarte mult la scaderea colesterolului rau, cat si a tensiunii arteriale. Expertii recomanda consumul a doua fructe pe zi, de indata ce sunt taiate, deoarece contin enzime care-si pierd anumite proprietati o data ce sunt expuse la aer.

Ciresele

Ciresele reprezinta o sursa importanta de antioxidanti si vitamine, cat si de fibre importante. Cu un indice glicemic de doar 22, se pot consuma zilnic in sezon.

Fasolea

Fasolea este foarte bogata in vitamine, minerale si nutrienti. Are un indice glicemic scazut, care ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si productia de insulina. Fasolea este recunoscuta printre alimentele miraculoase, livrand o cantitate mare de antioxidanti organismului.

Cum ea este imbogatita cu potasiu, magneziu, vitamina B1, B2 si vitamina K, reprezinta o mare sursa de omega 3. Se recomanda un minimum de doua portii de fasole pe saptamana.

Spanacul

Si spanacul este o sursa bogata de fibre, vitamina A si C, impreuna cu acidul folic. Spanacul este ideal in lupta cu constipatia, datorita fibrelor pe care le contine. Specialistii spun ca acesta este fantastic pentru pastrarea tractului digestiv sanatos.

Este cunoscut ca protector impotriva bolilor de inima, celor de ochi, cancer de prostata si de san, datorita proprietatilor sale anti-inflamatorii.

Spanacul are foarte multa vitamina K, care ajuta la fortificarea oaselor. Ar fi de dorit sa consumam cel putin 400 de grame de spanac o data la doua saptamani.

Morcovii

Morcovii sunt bogati in antioxidanti si reprezinta o doza excelenta de vitamine. Sunt recunoscuti prin faptul ca imbunatatesc vederea si ajuta la mentinerea unei valori normale a tensiunii arteriale. Bogati in carotenoide, morcovii reduc riscul de boli de ochi si de aparitie a cancerului la san.

Consumul unui singur morcov pe zi poate ajuta la stimularea sistemului imunitar, la buna functionare a colonului, cat si la sanatatea urechii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*