Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Alimentele mucegaite – Cat de nocive sunt

Mucegaiul reprezinta evolutia unor bacteri in anumite medii, acestea fiind toixice si periculoase pentru sanatatea umana. Daca va alimentati cu mancaruri mucegaite, trebuie sa stiti ca acestea va pot pune in pericol sanatatea deoarece va pot aduce in corp anumite otravuri fungice. Potrivit Health.com, mucegaiul poate determina aparitia unor toxinfectii alimentare, crampe intestinale, a unor stari de febra, diaree, dar si ameteala.

Specialistii spun ca in cazul in care ajungi sa ingerezi anumite alimente mucegaite, exista riscul sa ai parte de astfel de probleme de sanatate, insa asta se afla in stransa legatura cu tipul de ciuperca sau bacterie care se dezvolta in paine.

Alimente mucegaite - riscuri

Alimente mucegaite – riscuri

Cu toate acestea, nu toate tipurile de mucegai sunt periculoase, iar unele dintre acestea se utilizeaza in industria alimentara pentru producerea unor branzeturi.

Daca mergeti in bucatarie si observati ca mucegaiul si-a facut aparitia pe paine, trebuie spus ca acesta s-a raspandit deja in aliment, fiind in mare parte contaminat. Potrivit sursei citate, mucegaiul are capacitatea de a se aseza si de a evolua in anumite locatii, mai ales in cele calduroase si care prezinta un grad mare de umiditate.

Medicii sunt de parere ca functie de tipul de mucegai care apare pe o felie de paine sau pe un alt aliment, oamenii pot avea probleme din cauza unei toxinfectii alimentare sau a unor crampe ale stomacului.

Cum scapati de efectele nedorite ale mucegaiului?

Printre bolile care pot sa se manifeste ca urmare a ingerarii unor alimente mucegaite se afla si salmonella. Totusi, de aceasta afectiune puteti scapa in urma unui tratament efectuat sub indrumarea unui medic specialist.

Pot exista si efecte mai grave, produse de un alt tip de mucegai, cum ar fi bacteria Stachybotrys chartarum, care poate cauza iritarea cavitatii bucale, a nasului si a gatului si, in cazuri mai grave, poate duce la hemoragie si chiar moartea pacientului.

Este recomandat sa aerisiti bine camerele in care a aparut mucegaiul si sa trageti jaluzelele, asa incat sa patrunda lumina solara peste tot in aceste incaperi. Intr-o camera sanatoasa, umiditatea aerului este de 65-70%. Expertii sustin ca o umiditate permanenta de peste 80% creste semnificativ probabilitatea de aparitie a mucegaiului.

Daca suspectati existenta mucegaiului, este recomandat sa examinati bine suprafata peretilor, dar mai ales zonele ascunse, in spatele mobilierului, dar si colturi si tavan

Pentru a scapa complet de mucegai, trebuie eliminate sursele de alimentare a acestuia. De foarte multe ori insa, mai ales cand este vorba despre case mai vechi, acest lucru nu mai este posibil, asa ca va trebui sa va mutati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*