Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Alimentatia buna poate ameliora anxietatea si atacurile de panica

Daca suferi de anxietate si de atacuri de panica si incerci sa remediezi singur aceasta problema, afla ca ceea ce mananci iti poate influenta considerabil starea.

In cazul in care iti faci griji in mod constant, daca frustrarile tale sunt cronice, daca esti iritat in permanenta, intr-o stare de tensiune continua, iti scrasnesti dintii in somn, picioarele tale nu au stare, iar sentimentul de neputinta, de lipsa de speranta, este covarsitor, cel mai probabil suferi de anxietate.

Alimentatie anxietate

Alimentatie anxietate

Deseori, aceste stari sunt intovarasite de panica, cand si bataile inimii sunt mai rapide, putand aparea si crampele la stomac, greata sau tulburari digestive, la fel ca si ameteala.

Aceste atacuri pot surveni ca o reactie la evenimentele stresante sau la consumul unor stimulenti precum cafeina, dar la fel de bine pot aparea din senin, fara o cauza aparenta. Atat factorii ereditari, cat si experientele de viata pot contribui.

Pe langa medicamente, alimentatia poate ajuta, mai ales ca multi dintre cei care se confrunta cu astfel de probleme au anumite deficiente in ceea ce priveste vitaminele si mineralele, in special complexul Vitaminelor B si magneziu. Fructele si legumele proaspete, cerealele integrale sunt de ajutor, refacand rezervele organismului, secatuite de stresul prelungit.

In plus, suplimentele de Vitamina B, C, calciu, magneziu, zinc si Omega 3 (care se gaseste in uleiul de peste) pot fi de folos, insa unele dintre acestea pot interactiona cu medicamentele.

Ce ar trebui sa evitati?

Stimulentii, indiferent de tipul lor, aici intrand si cafeina, sunt mai cu seama periculosi pentru cei cu astfel de probleme, putand declansa atacuri de panica chiar si dupa ce nu mai sunt consumati. Nicotina poate, de asemenea, inrautati simptomele, la fel ca si alcoolul, zaharul, mai ales cel alb, rafinat.

Mai mult, periculosi sunt si aditivii alimentari, dar si conservantii, substante care se gasesc adesea in alimentele procesate. Un pericol il poate constui chiar si aspartamul.

Cei care au astfel de probleme ar trebui sa evite ingredientele rafinate, cum e cazul fainei albe, care pot duce la o deficienta a Vitaminei B1 (tiamina), ce are ca urmare simptome de anxietate si instabilitate emotionala.

In plus, si orezul alb e o idee proasta, la fel ca toti carbohidratii rafinati si procesati, care isi pierd continutul de magneziu. Carenta de magneziu poate fi un factor in atacurile de panica.

Persoanele care au astfel de probleme ar trebui sa nu sara peste mese, pentru ca un nivel scazut de zahar in sange poate duce la secretia adrenalinei, ce poate declansa, la randul ei, atacuri de panica. Mai multe mese mici, de-a lungul zilei, reprezinta o alegere mai buna decat mesele mari, dar mai rare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*