Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce aliment te tine departe de bolile mintale?

Unele dintre cele mai apreciate legume sunt rosiile, consumate cu placere in intreaga lume, folosite si in scop medicinal si chiar cosmetic, pentru tehnici si metode de infrumusetare a femeilor.

Potrivit expertilor citati de BBC, iubitorii de tomate care mananca legume de mai multe ori pe saptamana au riscul de depresie redus la jumatate.

Aliment boli mintale

Aliment boli mintale

Aceasta este concluzia la care au ajuns specialistii din China si Japonia, care au realizat o noua cercetare in domeniu.

Oamenii de stiinta asiatici au afirmat ca rosiile contin antioxidanti care protejeaza impotriva depresiei si reprezinta o sursa bogata de licopen. Acesta este de fapt un antioxidant care le da culoarea rosu intens si protejeaza impotriva cancerului de prostata si probleme cu inima.

Rosiile inlatura riscul unei depresii

Savantii asiatici au descoperit ca licopenul are puterea sa imbunatateasca sanatatea mintala prin reducerea proceselor oxidative in creier.

Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie imediat dupa ce au studiat circa 1.000 de barbati si femei in varsta adulta.

Expertii au observat ca persoanele care au luat parte la studiu si consumat patlagele rosii pana la sase ori pe saptamana au diminuat riscul de a face depresie cu aproximativ 46%.

In cazul in care obisnuiti sa mancati rosii in fiecare zi, trebuie spus ca riscul de a contacta afectiuni mintale si de a suferi de un sentiment de anxietate este scazut cu circa 52%, spun specialistii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*