Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum se imbolnavesc adolescentii de boli de nutritie din cauza retelelor de socializare?

Retelele de socializare au inceput sa fie tot mai prezente in viata fiecaruia dintre noi, dar mai ales a tinerilor, care petrec timp din ce in ce mai indelungat conectati la un computer, in lumea virtuala. Acest aspect are consecinte destul de serioase asupra sanatatii lor, apreciaza expertii. Tot mai multe afectiuni sunt prezente la cei care petrec mult timp socializand pe Internet.

Specialistii vorbesc despre traume psihologice, dar si despre afectiuni care au la baza alimentatia insuficienta si obiceiurile alimentare ale tinerilor de astazi.

Boli retele socializare

Boli retele socializare

De exemplu, o cercetare efectuata de Universitatea Haifa din Israel demonstreaza ca expunerea prelungita la Facebook le imbolnaveste pe adolescente de boli de nutritie.

Consecintele nefaste asupra sanatatii au fost relevate in urma chestionarii a 248 de tinere cu varste intre 12 si 19 ani, carora li s-au pus intrebari privind consumul media, dar si obiceiurile alimentare ale acestora.

Rezultatele descoperite de experti arata faptul ca exista o relatie directa intre cresterea perioadei petrecute pe Facebook si forme de bulimie, anorexie, o imagine de sine negativa, o abordare improprie a hranei si o nevoie impulsiva de a slabi cat mai mult si mai repede.

Implicarea parintilor diminueaza riscul unor afectiuni cauzate de expunerea Internet

Potrivit specialistilor, expunerea prelungita online la continuturi despre moda si muzica da nastere unor tendinte similare, dar care se manifesta prin mai putine forme de boli de nutritie.

In plus, psihologii sustin ca bolile de nutritie sunt inradacinate in sentimentul de rusine legat de propriul corp. De exemplu, femeia ajunge sa se simta nepotrivita si imperfecta, iar temerile ei despre ceilalti se concentreaza in parerile ei despre propriul trup.

In cadrul acestui studiu realizat in Israel, expunerea la media si respectul de sine sunt asociate si de implicarea parintilor in viata copilelor lor.

Expertii sustin ca fetele ale caror parinti stiu care sunt continuturile pe care le posteaza pe retelele de socializare si care initiaza discutii pe tema subiectelor citite sunt mai stabile emotional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*